В Україні не планують скасовувати 12-річну освіту в школі.

У повідомленні прес-служби Міністерства освіти йдеться, що 12 - річна форма шкільного навчання - одна з найефективніших тенденцій, які сьогодні є у Європі.

Проте, в Міністерстві досі обговорюють, як краще її застосовувати. Один з варіантів - відправляти дитину в 1 клас у п'ятирічному віці, щоб в 17 - вона випустилася зі школи. Т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет зазначає, що не бачить нічого поганого і в тому, що діти закінчують середню освіту в 18-19 років.

"У деяких федеральних землях Німеччини дитина не зможе вступити до магістратури, якщо у неї попередньо немає 15,5 року навчання: 12 років школи і 3,5 року бакалаврату", - навів приклад Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Поки що питання про шкільну освіту залишається відкритим, і поки не "напрацьовані оптимальні варіанти, ніяких рішень МОН не прийматиме".

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "30% др*читьби на солов'їність мови": український письменник не витримав марності шкільної програми МОН.

Як повідомляв "Знай.ua", нові стандарти, оцінки та повернення онлайн-уроків: що зміниться в українській школі в 2021 році.

Знай.ua писав, українських вчителів порівняли з двірниками, українці киплять: "Де 4 тисячі?"