Вже з наступних вихідних, 14 та 15 листопада, в Україні збираються запровадити так званий «карантин вихідного дня». Про це стало відомо зі слів міністра охорони здоров'я Максима Степанова у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу".

Причиною для таких заходів міністр назвав швидке поширення коронавірусу в країні. За його словами, на вихідних дозволять працювати лише критичній інфраструктурі, у тому числі продуктовим магазинам, аптекам та транспорту.

"Ми чітко розуміємо, що ми не в змозі запровадити повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто субота-неділя", - пояснив чиновник.

В Уряді сподіваються, що таким чином вдасться перервати ланцюг передачі коронавірусної інфекції, оскільки буде обмежено коло спілкування людей.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Навіщо? Систему лікування побудували так, що вилікуються багаті та відносно здорові і то тільки якщо підфартить. Усі інші - кинуті напризволяще. Сам переніс цю хворобу і можу однозначно ствердити, що ти нікому не потрібен, крім родини. Міністру точно», - вважають українці.

«Як ці клоуни вже дістали, таке враження, що вони в МОЗ всі ідіоти! Почніть штрафувати прямо на місці, де зловили порушників, без судів і слідства! Інакше наше сіру масу не привчиш до порядку!», - коментують повідомлення громадяни.

«По-моєму, треба було відразу всім переїжджати в Швецію, та й все, а не грати в «хованки» - сьогодні по хатам, завтра на роботу, післязавтра закриті, на четвертий день дистанційка, на п‘ятий день концерт Полякової, на шостий день закрити метро, на сьомий вибори, на восьмий закрити аеропорти, на дев‘ятий закрити ТРЦ, на десятий не можна пройти медогляд - бо коронавіруси... Вже так дістало!», - обурюється дехто.

Нагадаємо, Степанов розповів, на скільки МОЗ збільшить кількість ліжок і анонсував розгортання мобільних госпіталів

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні за минулу добу 9850 нових хворих на коронавірус, 193 померло

Також Знай.ua писав, червоний карантин в Україні: Ляшко розповів, як зміниться робота шкіл і дитсадків.