З грудня 2020 року електроенергія в Україні подорожчає на 30%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Укренерго, які посилаються на рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Так, тариф зріс на 72 гривні і тепер становить 312 грн за МВт-год.

"Затверджений регулятором тариф на грудень 2020 року є мінімально можливим, тому що покриває лише ті витрати, які компанія вже понесла за фактом. Це, в першу чергу, відрахування до держбюджету за 2019 рік і компенсація витрат постачальникам універсальних послуг на оплату "зеленого" тарифу приватним домогосподарствам", - йдеться в повідомленні.

Українцям розповіли, що в Кабінеті Міністрів підготовлений законопроект, в якому говориться, що комунальні тарифи надалі встановлюватиме не центральна, а місцева влада.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Нагадаємо, комунальні муки тривають: українців притиснули новими платіжками за газ і тепло

Як повідомляє портал Знай.ua ціни на комуналку в Україні визначатимуть місцева влада: чим можуть здивувати платіжки

Також Знай.ua писав, що хмельничанам сказали, коли включать опалення: перевірте батареї