Медики швидкої допомоги, які працюють у 30 кілометрах від Києва, під час пандемії коронавірусу рятують людей на одному проржавілому автомобілі та в одному захисному костюмі на бригаду. Про це йдеться у сюжеті «Радіо Свобода».

Лікарі швидкої скаржаться на нестачу медикаментів та відсутність поваги з боку керівництва та пацієнтів.

«Їдемо по виклику. Ти приїжджаєш, а люди обурюються, чого так довго? Ти пояснюєш людині, що в нас така машина, ми одні чергуємо на весь район, а вони нічого не чують – вони бачать вину лише в тобі», - розповідають лікарі.

«Якщо лежить людина у свідомості чи без свідомості, і їй треба внутрішньовенне вливання, то один із фельдшерів стає на коліна і тримає баночку, бо тут немає до чого приставити її», - розповідають медики.

Через брак місць у лікарнях Київської області хворих на коронавірус везуть за 150 км – в інший регіон.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Був молодий хлопець. Щоб ви зрозуміли, ми стояли повною бригадою і чекали понад годину, поки вирішать, куди його везти. У підсумку ми були на цьому УАЗі, і там немає кисню, і ми були з голими руками. І він помер», - додає одна із фельдшерів.

«Нехай будуть прокляті наші можновладці, депутати, олігархи, що довели нас до такого рівня медичного обслуговування. Вони живуть і не мають жодного відношення до свого народу, до його будення, до його болю. Тільки б нажитися на простих людях. Нажаль, вони і наші коментарі не читають...», - пишуть у коментарях до відео українці.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що в Україні запровадять спеціальні правила карантину для пенсіонерів: що потрібно знати про "годину літніх людей".

Також портал Знай.ua писав, що у Львові не вистачає місць для хворих коронавірусом - лікуватимуть у швидких.

Також портал Знай.ua писав, що Дмитро Снєгирьов звернувся до українців з терміновою заявою: "Опиниться на межі колапсу"