Зона Чорнобильської атомної електростанції буде закрита для туристів як мінімум до 30 листопада.

Таке рішення на території станції Адміністрація ЧАЕС прийняла через введення карантину, пов'язаного з епідемією коронавірусу.

"У зв'язку з карантинними заходами, пов'язаними із запобіганням поширенню на території Чорнобильської АЕС гострої респіраторної хвороби COVID-19, адміністрація ЧАЕС обмежила ознайомчі візити громадян усіх країн на територію станції та в будівлі щонайменше до 30 листопада 2020 року, але відвідати місця та об'єкти, розташовані навколо станції, можна. Так, безперешкодно відвідувачі потраплять на площу, де знаходиться Стіна пам'яті і скульптура Прометея, і побачать новий конфайнмент з оглядового майданчика ЧАЕС",- заявили в пресслужбі.

До слова, карантин в країні був продовжений до кінця поточного року, 31 рудня. Ймовірно за все, після цього його знову продовжать, так як вакцини ще немає, і невідомо коли вона взагалі з'явиться.

В Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 420 617 випадків зараження. За добу зафіксували 9 524 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Відомо, що всього в Україні з початку епідемії видужали вже 176 404 пацієнтів. За останню добу видужало 7 536 осіб, 199 осіб померло.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ попередили про похибку тестів на Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.