Коронавірус в Україні набирає обертів, поки в уряді рапортують про наближення катастрофи. Ліжок для всіх пацієнтів із ковідом не вистачає, повідомляє «Радіо Свобода».

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, в найближчому майбутньому «доведеться застосовувати відповідний алгоритм щодо сортування і вибору пацієнтів: яких ми будемо брати на лікування, а яких – ні».

Лікарі стверджують, що ситуація вже критична: не вистачає не лише ліжок, але й кисню та апаратів ШВЛ.

«Перше – кисень. Його немає. Просто немає. Люди синіють, задихаються. Ми втрачаємо буковинців. Ми втрачаємо настільки молодих людей... Складно зараз говорити», – зазначає лікар Ольга Кобевко, з якою спілкувалося видання.

Дійшло до того, що люди змушені їхати в лікарню зі своїм балоном кисню.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

«А що, посміятись в коментах вже нема бажаючих?», «А що, асфальтування доріг з ковідного фонду перестало допомагати від вірусу? Ну треба ж... а якщо серйозно, такого недолугого, бездарного, непрофесійного уряду не було за всю історію незалежної України», - пишуть у коментарях українці.

«Маски й рукавички - це звісно ж добре! Але де ж нові лікарні, де висококваліфіковані лікарі з питань інфекційних хвороб, де відповідне обладнання й медикаменти? Куди ці горе-керівники поділи гроші на всі ці заходи?! Звісно ж по нових дорогах краще возити тяжко хворих, але кому, куди й на чому?», «В такому випадку народ буде теж вирішувати кому з владних залишати життя, а у кого забирати, щоб думали про народ», - додають коментатори.

«Я всього декілька тижнів, як перестала бачити веселі смайли під такими новинами. До цього 80% населення було смішно», - додають громадяни.

Нагадаємо, кращі за китайські: в МОЗ заявили про перехід України на вітчизняні коронавірусні тести.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.