У вівторок, 3 листопада, на Грушевського розпочалася акція протесту "євробляхерів". Люди підійшли під стіни Верховної Ради з плакатами "доступне розмитнення". У зв'язку з проведенням акції обмежено рух від Європейської до Арсенальної площ.

Активісти "АвтоЄвроСили" вимагають не тільки пом'якшити умови розмитнення авто, а й скасувати нещодавно введені штрафи за "прострочення". Про це вони пишуть на своїй сторінці в Facebook.

Сюди до Києва, на мітинг, приїхали люди з Вінницької, Волинської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської та Черкаської областей.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Замість традиційних проїздів колоною всі вони згрупувалися на Європейській площі на вул. Грушевського. Зараз під стінами Ради близько трьох сотень мітингувальників.

В Автоєвросилі заявили, що 30 жовтня петиція на сайті президента "виконати обіцянку, дану своїм виборцям і виборцям політичної партії "Слуга народу" щодо вирішення питання доступного розмитнення і знаходження на території України автомобілів європейської реєстрації" зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Цього ж дня президенту Зеленському було передано звернення через радника керівника ОПУ. У документі євробляхери пропонували провести зустріч з представниками фракції «Слуга народу» і прийняти рішення про розгляд Верховною Радою необхідного закону.

Станом на 2 листопада питання про доступне розмитнення євроблях так і не було розглянуто депутатами. При цьому були розширені повноваження поліції з виявлення автомобілів на європейській реєстрації.

Нагадаємо, Знай писав, що з 1 листопада, набуває чинності сезонне обмеження швидкості.

Також Знай повідомляв, що Кабінет Міністрів України погодив проект постанови, яка дозволяє притягати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації.

Нещодавно Знай передавав, що Ляшко придумав для українців новий вид штрафів.