Україна в умовах епідемії неминуче буде слідувати одному з трьох сценаріїв.

Про це заявила український лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук, професор Ольга Голубовська, передає "Обозреватель".

За словами лікаря, коронавурус буде розвиватися за одним з наступних сценаріїв. Перший триватиме до весни і виявиться дуже важким.

"Перший - до весни період дуже напружений період, вірус буде як риба у воді. Потім він ослабне, як сталося влітку, коли він давав велику кількість легких форм і стало менше інфікованих. Зараз же - снігова куля. Нині його сезон. У наступному сезоні він вже не буде таким агресивним",- пояснила Голубовська.

Другий прогноз полягає в тому, що коронавірус почне набирати обертів, будуть повторні випадки зараження, причому набагато важчі, ніж зараз.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Медик додала, що зараз інфекціоністи вважають, що третій сценарій найсприятливіший - коронавірус проциркулює кілька років і зникне з людської популяції, як зник перший SARS.

"Бог його знає, як буде. Віруси розумніші за нас, а ми живемо серед них і тільки спостерігаємо, що вони нам придумали. Зараз медична система України, як і лікарі, знаходяться в напівколапсі. По-перше, вірус вражає нервову систему; по-друге, людина відчуває нестачу кисню; по-третє, дія тих ліків, якими ми лікуємо, приносять страждання", - резюмувала Ольга Голубовська.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Уляну Супрун обурив сервіс у Сільпо, замість продуктів отримала хамство: "Пасивно-агресивні нападки"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський розповів все про анемію: чим піднімати низький гемоглобін

Також "Знай.ua" писав, що доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності