76 загиблих, більше 900 постраждалих, 240 осіб у лікарні - такими виявилися наслідки моторошного землетрусу в Егейському морі. Сила підземних поштовхів досягала семи балів.

Українка Юлія разом з 4-річною донькою в цей момент катаклізму перебували у багатоповерхівці. Їм дуже пощастило, що ті встигли вибігти. Обидві дуже злякалися, коли побачили, як їх будинок розходиться по тріщинах, зате самі, на щастя, залишилися неушкодженими. Сьогодні те, що сталося, для Юлії - як страшний сон: люди сиділи просто на дорозі, а з гучномовців повідомляли про план евакуації і необхідності взяти все найнеобхідніше.

Юля досі не може прийти до тями: як таке затишне і рідне місто Ізмір, в якому вони прожили більше шести років, зараз більше нагадує руїну.

"Досі розбирають будинки. Нашому району дуже-дуже пощастило. Будинки через один виявилися з тріщинами. Вони не попадали, але люди евакуюються: вивозять меблі, одяг, найнеобхідніше. Але в інших районах складніше: люди просто залишилися без житла, без рідних, без дітей. Насправді, дуже страшно", - розповідає жінка в ефірі українського телеканалу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, в п'ятницю, 30 жовтня, на заході Туреччини стався потужний землетрус магнітудою 6,6. Його епіцентр знаходився в ділянці моря, розташованому біля міста Сеферіхісар. Поштовхи були відчутні також на островах Греції.