Майже дві тертини учнів молдших класів вважають нове харчування у школах смачним та якісним, хоча ще на початку 2019 року майже 80% шкільних сніданків відправлялося на смітник.

Про це свідчать результати системного дослідження організації харчування у школах столиці, яке четвертий рік поспіль проводить КНП "Освітня агенція міста Києва".

Більше 50% опитаних школярів та їхніх батьків добре поставилися до змін у шкільному харчуванні, зумовлених карантином.

"Цього року в опитуванні взяла участь 21 тисяча респондентів, із них 8781 учень 1-11-х класів та 12430 батьків. В умовах пандемії у школах, з одного боку, повинно забезпечуватися здорове і повноцінне харчування, з іншої ‒ безпечне, з урахуванням усіх протиепідемічних заходів, обмежень і правил. Тому харчування організовано частково у класах та частково – в їдальнях", – розповів в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що у шкільному харчуванні сталися серйозні зміни саме через карантин. Тепер існує графік харчування дітей, страви фасують порційно в разову упаковку, використовується одноразовий посуд.

"За два роки активної роботи щодо поліпшення шкільного харчування ми зробили серйозний прорив. На сьогодні вже майже дві третини учнів молодших класів вважають їжу смачною, хоча ще на початку 2019 року у смітник йшло майже 80 відсотків шкільних сніданків", – наголосив Валентин Мондриївський.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними". До списку увійшло десять обласних центрів.