У Києві під будівлею Конституційного суду проходить акція протесту. До місця проведення заходу приїхали правоохоронці та автозаки. Люди вийшли проти недавнього рішення суду про декларування доходів і про зняття кримінальної відповідальності за недостовірне декларування майна і доходів. Акцію проводять під гаслом: «відправимо суддів-зрадників КСУ в Ростов».

Біля будівлі зібралося близько 100 осіб. Більшість з них юристи, який на плакатах повідомили, що їм соромно бути юристами в такій країні, пише Громадське.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

У зв'язку з цими скандальними рішеннями суддів Конституційного суду президент Володимир Зеленський вніс пропозицію до Верховної Ради про припинення повноважень всіх суддів, а їх рішення визнаються «нікчемними», прийнятими в умовах конфлікту інтересів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що президент України Володимир Зеленський пропонує припинити повноваження суддів Конституційного Суду за рішення про скасування кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації.

Також Знай писав, що голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький два роки тому придбав ділянку в селищі Кореїз в окупованому РФ Криму, проте "забув" вказати інформацію про це в декларації про майно і доходи.

Нещодавно Знай передавав, що суддя Конституційного суду Ірина Завгородня, яка брала безпосередню участь у блокуванні роботи НАБУ, виявляється, живе в розкішному будинку в Києві. Правда, звідки у неї взялися гроші-невідомо.