Легендарний київський торт - одні з найпопулярніших ласощів у столиці. Його люблять привезти в якості гостинця, його купують до приходу гостей, його везуть в рідне місто в якості смачного сувеніра. Але необов'язково купувати Київський торт в супермаркетах і кондитерських: його цілком можна приготувати самостійно.

Рецептом поділилися на Instagram-сторінці Сooking_mag. Отже, що нам знадобиться?

Інгредієнти

Для коржів:

  • 8 яєчних жовтків
  • 1,5 склянки цукру
  • 200 гр.сл.масло
  • 400 гр.сметана
  • 1,5 ст. волоських горіхів
  • 1,5-2 ст. борошна

Для безе:

Популярні новини зараз

Москаль накинувся на Кравчука на очах мільйонів українців: "За гроші на*ердить у церкві!"

Томна Ані Лорак показала, як розслабляється на ліжку, ці форми затьмарять голлівудських зірок

Ведуча "1+1" Лідія Таран злягла з хворобою і благає про допомогу: "Найповільніший день року"

Дружина Дзідзьо зворушливо привітала коханого архівними фото з-під вінця: "Пробач, я спізнилась на весілля"

Показати ще
  • 8 яєчних білків, 2 склянки цукру.

Для крему:

  • 1 Б. вареного згущеного молока і 200 гр.сл.масло.

Приготування:

На самому початку помістити сметану в глибоку миску, покласти 2 ч.л. соди, перемішати і поставити в сторонку.

  • Відокремити жовтки від білків.
  • Білки в холодильник, а жовтки збити з цукром, додати вершкове масло (воно кімнатної температури, м'яке) і сметану, яка вже перекипіла і збільшилася в об'ємі;
  • Тепер додаємо горіхи (горіхи можна нарізати побільше, а не подрібнювати в пил - так смачніше), додаємо борошно;
  • Тісто має вийти, як густа сметана.
  • Розігріваємо духовку до 170 градусів;
  • Форму (28, а то і 30 см) застилаємо, змащуємо маслом, виливаємо половину тіста і випікаємо.
  • Печеться швидко - хвилин 15. Так само другу половину.

Поки печуться коржі, збиваємо 8 білків з 2 ст. цукру до щільної маси.

  • Випікаємо безе при тій же температурі, що і коржі.
  • В ідеалі безе має випікатися до хрускоту. Але! Дослідним шляхом з'ясовується, що всім подобається, коли безе всередині схоже на суфле.

"Цього разу пекла його хвилин 40, зверху і з боків воно хрустке, а всередині ніжне. Коржі піднімаються несильно.
Поки вся ця справа вистигає, оперативненько збиваємо крем.
Масло м'яке, кімнатної температури, збиваємо до білого кольору і по ложці додаємо вар. згущене молоко. На цьому все", - пише автор рецепту, - "Збираємо торт за відомою схемою - корж-крем-безе-крем-корж.Прикрашаємо, з почуттям глибокого задоволення подумки собі аплодуємо".

Нагадаємо, Знай писав, що слива-один з фруктів, який можна перетворити в корисні цукати.

Також Знай, що кукурудзу можна не тільки варити, але і зробити різні смачні страви.

Нещодавно Знай передавав, що деруни відійшли на другий план через цибриків.