Одна з лікарень Києва припинила утримання пацієнтів з коронавірусом до повного одужання.

Як повідомляє "Обозреватель", про це розповіла головлікар Київської міської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан.

За її словами, тепер пацієнтів виписують, як тільки їх стан стабілізується, оскільки ліжок катастрофічно не вистачає.

"Ми фактично щодня виписуємо по 60-70 осіб. Ми вже давно не працюємо в такому легкому режимі, коли пацієнт може перебувати зайвий день на ліжку. Критичний стан знято, пацієнт стабілізований, він тримає сатурацію, дихає і доліковуватися повинен вдома. Неможливо тримати пацієнтів, як це було раніше, до повного одужання. Зараз такого не буде. І я думаю, що жодна лікарня не дозволить собі працювати в такому режимі",- заявила лікар.

Тетяна додала, що пацієнти зараз потрапляють в лікарню в стані куди більш важкому, ніж було навесні. Ситуація почала загострюватися з серпня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Це хворі, яких не порівняти з тими, які були в квітні або в травні. Вони стали більш важкими, починаючи з серпня місяця, і майже всі з дихальною недостатністю. Нам важко диференціювати, чи пов'язано це з тим, що вірус став більш агресивним, або з тим, що люди стали більш легковажними. На нашу думку, все ж вірус став реактивний", - зазначила Мостепан.

Нагадаємо, що у Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та декана національного університету

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові помер легендарний професор

Також, "Знай.uа" писав, що у Мукачеві помер легендарний ветеринар