Цієї ночі, з суботи, 24 жовтня, на неділю, 25 жовтня, по всій території України буде переведено годинники на зимовий час.

Нагадаємо, що при переходів на так званий «зимовий» час стрілки годинника о 4:00 слід перемістити на годину назад.

Як відомо, щорічне переведення годинників на літній та зимовий час регламентується постановою уряду №509 “Про порядок обчислення часу на території України” від 13 травня 1996 року.

Згідно з постановою, перехід на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня. Декілька спроб скасувати перехід на літній та зимовий час в Україні зазнали поразки – економісти твердять, що така модель дозволяє країні заощадити ресурси на освітленні.

Однак медики застерігають, що особливо чутливі люди можуть страждати через потребу перелаштовувати свій біологічний годинник відповідно до нових реалій. Такі люди відчувають втому, сонливість та можуть бути надміру дратівливими впродовж кількох тижнів після зміни часу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомляли, перехід на зимовий час в Україні: коли переводять стрілки годинника в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа, "Він так вирішив": Арахамія висловився про опитування Зеленського.

Знай.uа писав, Зеленський здогадався, чому політики критикують його опитування: "Дурні і неосвічені".