Стало відомо про те, що в Чорнобильській зоні рівень радіації вперше змінював собака-робот Boston Dynamics. Сучасні технології вже тут.

Таким чином, повідомляється, що в зоні відчуження вперше випробували автономного робота. Про це повідомили в Державному агенстві з управління Зоною відчуження, як повідомили в соціальній мережі Facebook.

Собака-робот у Чорнобилі, фото: соціальні мережі
Собака-робот у Чорнобилі, фото: соціальні мережі
у Чорнобильській зоні робот-собака виміряв рівень радіації, фото: соціальні мережі

Привезений він був вченими з Університету Брістоля. Під час перших випробувань був виміряний рівень радіації на двох пунктах локалізації відходів «Рудий ліс», а також на пунктах «Підлісний» і «Буряківка».

Вчені очікують тепер зображення у форматі 3D, а також карту розподілу радіації. Таким чином вони будуть намагатися оновити цю карту.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Boston Dynamics, світовий лідер в області мобільної робототехніки, влітку дебютувала в продажах Spot, гнучкого робота, який легко піднімається по сходах і долає важкопрохідну місцевість. Цей запуск знаменує собою перший випадок, коли компанії можуть придбати робота Boston Dynamics, і представляє першу пропозицію онлайн-продажів Boston Dynamics.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення Windows 10 зламало браузер Google Chrome. Користувачі не оцінили старань Microsoft, так що тематичні форуми завалені скаргами на невдале оновлення ОС.

Як повідомляв Знай.иа, ASUS ROG Phone 3 засвітився на тестах продуктивності.

Також Знай.иа тюнінг ательє перетворює Ford Ranger Raptor в легендарний пікап. У деяких країнах Ford F - 150 недоступний для покупки з деяких причин.