Під час розкопок командра археологів виявила незвичайний мармуровий вівтар, прикрашений зображенням змії, яка згорнулася в кільце.

Розкопки проводилися на півдні турецької провінції Анталія, в стародавньому місті Патара, пише Daily Sabah.

Мустафа Кочак, віце-президент групи розкопок в Патарі, розповів, що в більшості своїй вівтарі виготовляли з каменю, зазвичай циліндричної форми. Наші предки встановлювали їх поруч із могилами.

Кочак додав, що в той час люди вірили відразу в декількох богів, і на мармуровому вівтарі зі змією вони робили підношення богам пекла.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Вони вважали, що змія - це один з богів підземного світу. Тому підносили йому напої або їжу, наприклад, хліб і м'ясо. Схожі вівтарі були знайдені в древніх містах на південному заході Туреччини, в провінції Мугла. Однак ми ніколи не зустрічали подібного в Патарі"— - пояснив Кочак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, єгипетська мумія птаха виявилася людським немовлям з вовчою пащею

Як повідомляв портал Знай.ua, єгипетська мумія розкрила вченим секрети стародавньої медицини

Також Знай.ua писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття