На Житомирщині лікарня потрапила в центр скандалу через дорогі ліки від коронавірусу. Поштовхом до скандалу стала історія лікування матері жінки, яка виклала все в мережу.

Хворим на коронавірус у цій лікарні змушують купувати дорогі ліки за власні кошти. Гроші вимагали у Чуднівській ЦРЛ, в інфекційному відділенні.

«Мою маму, після двох тижнів лікування від лакунарної ангіни амбулаторно у с.м.т. Романів Житомирської області, привезли швидкою в жахливому стані до Чуднівської ЦРЛ в інфекційне відділення. З підозрою на covid-19», - розповідає вона, додаючи, що «два тижні лікували всю родину від ускладнень і ні разу навіть рентген-знімок не зробили… А після госпіталізації – тести не зробили іншим членам родини, які контактували з мамою».

Бабуся жінки також захворіла та померла від коронавірусу.

Жінка нагадала, що, за словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, лікування від коронавірусу повністю фінансується за рахунок держави, і вона сама так вважала.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

«Так ось – я вважаю, що я збрехала... В перший же день мені запропонували здати мамі аналіз на D-димер та Interleukin 6 в приватній лабораторії Житомира. Що в суботу 26.09 вранці я і зробила. Показник виявився надто високий (при нормі 7 від був 41). В суботу ввечері лікар-інфекціоніст по телефону сказала, що мамі потрібен препарат – тоцилізумаб (або – Актемра). Вона ж мені озвучує ціну - 24000 грн, і лише за готівку. Запропонувала допомогти з закупівлями юридично – лікар “з’їжджає”, що ціни на нього на українському ринку немає. «Лише за готівку», «так всі до Вас купували»…», - зазначає житомирянка. Всі інші ліки вона купує за свій рахунок в місцевій аптеці.

Виявилося, що даний препарат входить до протоколу лікування.

«Ціна його в середньому 10100 за флакон. І він має закуповуватися (і закуповувався!!!) за державні кошти!», - пише вона.

Жінка дізналася, що в лікарні, де перебуває її матір, цей препарат є. Однак головний лікар стверджує, що до нього ніхто з приводу препарату не звертався.

«28-29 вересня я слідкувала за закупівлями лікарні на Прозорро… Лікарня закуповувала надшвидким темпом все, що стосувалося covid: ліки, комбінезони, деталі до кисневого апарату тощо», - зазначає жінка. Її матері після цього видали препарат безкоштовно, всі інші ліки також виявилися за рахунок держави. Однак іншим пацієнтам препарати продовжували продавати.

Нагадаємо, що українських школярів вкотре чекають зміни: до навчання залучать і батьків, а вчителям дадуть свободу

Як повідомляв портал Знай.uа, львівський ліцей закрили на карантин - коронавірус знайшли у десятка вчителів

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром четверо осиротілих малюків чекають на нових батьків: "Де ти, матусю"