#Говориукраїнською - саме такий флешмоб поширується у Києві. Його учасники привчають персонал закладів громадського харчування обслуговувати гостей державною мовою. І привчають не скандалами, не посиланнями на Конституцію, і навіть не демонстративними зйомками на телефон, а звичайною відсутністю чайових. Працівнику лишають записку, де пояснюють, чому для нього не лишили ані гривні.

Флешмоб почався зі звичайної серветки, на якій красувався напис: "Якби ви спілкувалися українською мовою, ми б залишили чайові. Врахуйте на майбутнє". Авторка напису знайшлася. В ефірі українського телеканалу Юлія розповіла, що це сталося у 2018 році, коли вони з другом відвідали ресторан Syndicate beer & grill, що біля м. Арсенальна. Юля навіть не підозрювала, що її послання виклали у мережу.

"Тоді це для нас було більш, ніж принципово, тому що зі мною був іноземний громадянин українського походження. Він вивчив в діаспорі українську, але геть не знає російську, і не думав, що в Україні його обслуговуватимуть незрозумілою мовою. Був дуже розчарований тотальним зросійщенням і конкретно в нашому випадку: в ресторані не перейшли на українську навіть коли почули, що ми спілкуємося українською", - пояснила дівчина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студентам пояснили, як вступати до вузів у 2021 році: якщо переживемо карантин.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, карантин у школах: чи повернуться діти до навчання в листопаді.

Також Знай. ua писав, що Україну накрила чорна хвиля безробіття, ситуація погіршується.