Зима все ближче, і багато українців задаються питанням, якою вона буде-такою ж безсніжною і занадто теплою, як попередня, або все ж візьметься за нас морозом і хуртовинами? Відповідь на це питання озвучила начальник відділу кліматології в Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Донич, передає УНН.

За її словами, наступаюча зима 2020-2021 року може бути знову аномальною для Києва – городян чекає незвично тепла погода і відсутність снігу.

На думку фахівців з довгострокових прогнозів, майбутня зима в українській столиці буде схожа на торішню. Однак не виключено, що кілька морозних днів все ж змусять українців одягатися тепліше.

Метеорологи відзначають, що в останні три десятки років зими стають все теплішими, а температура повітря стабільно перевищує кліматичну норму. Особливо теплими були кілька останніх зим, додають синоптики.

"Взагалі грудень у нас, як правило, став дуже теплим місяцем, і січень", - додає Донич.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що погода в Україні на 21 жовтня влаштує "американські гірки":.

Як повідомляв портал Знай.ua листопад заморозить українців, синоптик приголомшив прогнозом: "дощі, мінуса і сніг"

Також портал Знай.ua писав, що синоптик Діденко, яка прогнозує погоду всій Україні, показала урожай грибного сезону: "Перший - під Карпатами...."