Про це заявив журналіст, екс-нардеп та громадський діяч Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Нарешті Слуги учудили те, що я очікував. Бачачи свій очевидний програш у боротьбі за крісло мера Києва (а також УСІХ міст-мільйонників), вони на невизначений термін хочуть зупиняити вибори - скасовують другий тур місцевих виборів у період карантину", - написав Луценко.

За словами Луценка, така постанова - удар не тільки по легітимності місцевої влади, а й взагалі по її здатності працювати. Як зазначає Луценко, річ у тім, що стаття 42 закону «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає, що як тільки оберуть нову місцеву раду, старий голова мусить іти, його повноваження припиняються у перший день засідання новообраного складу.

"Звісно, Слугам це вигідно – у нових радах вони здебільшого отримають більше, ніж зараз, і за відсутності легітимного міського голови вони на певний відсоток почуватимуться сильніше. Але якщо не буде мера, а буде лише рада і секретар, котрий виконує обов’язки мера – уявіть, який хаос настане на місцях", - резюмує Луценко.

Також, у додаток до посту Ігор Луценко додав спільне фото депутата від партії "Слуга народу" Тетяна Грищенко, яка зареєструвала постанову та автора постанови.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

https://www.facebook.com/100000419949795/posts/3632306450126651/?extid=0&d=n (https://www.facebook.com/100000419949795/posts/3632306450126651/?extid=0&d=n)