В Україні є всі можливості для розвитку власного виробництва, але держава цьому не сприяє. Високі податки та відсутність доступних кредитів, а ще – нерівні умови експортування продукції – головні перешкоди, з якими стикаються виробники. Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі лідера партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігоря Палиці з колективами ТОВ «Київхліб» та ТОВ «Броварський алюмінієвий завод».

Керівник «Броварського алюмінієвого заводу» Сергій Шапран зауважив: за 10 років, відколи він почав відроджувати підприємство, не відчув жодної підтримки та пільг від держави. Навпаки – лише перешкоди з боку контролюючих органів та надвисокі податки.

«Більше 40% нашої продукції іде на експорт, і для нас дуже важливо мати рівні умови з виробниками з країн Євросоюзу», − зазначив він.

Лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця наголосив: політика держави спрямована на пільги й підтримку іноземцям, але ніяк не власним вітчизняним виробникам.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

«Люди хочуть розвиватися, люди хочуть працювати, вкладати гроші тут, в Україні, а їм це все заборонено – де корупційними схемами, де законними схемами. Сьогодні в Україну привезти алюміній – нуль податків. Тож, Китай до нас везе, Європа до нас везе, везе хто завгодно. А от якщо ми хочемо продавати в Європу, маємо платити мито – 4,5%. Кожен місяць за кордон виїжджає більше тисячі тонн лому алюмінію як контрабанда. А наші виробники змушені купувати його за кордоном і завозити назад до країни. Це нонсенс!» − сказав Ігор Палиця.

Тому завдання партії «За майбутнє» − це економічний прагматизм.

«Ми не пішли в політику, ми пішли для того, щоб у нас працювали заводи, щоб українці могли розвивати виробництво, вкладати інвестиції, щоб люди мали роботу. Якщо українським виробникам не заважати, у нас будуть реальні робочі місця, а не 500 тисяч, які нам так обіцяла влада», − заявив лідер політсили.