Дитячі садки і початкова школа будуть продовжувати роботу в листопаді навіть при найгіршому сценарії. Таке рішення ухвалили Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань науки і освіти Сергій Бабак, передає РБК. Він підкреслив, що діти такого віку не здатні займатися самостійно.

"Тому що діти не можуть займатися дистанційно - у них ще немає самосвідомості такого рівня, щоб вони могли самоорганізуватися. Ці дві ланки повинні працювати",- заявив він.

Все буде на рівні рекомендацій від уряду в залежності від "карантинних" зон. Далі рішення буде за місцевою владою, додав Бабак.

Українцям у МОЗ нагадали елементарні правила особистої інфекційної безпеки. Серед них - менше робочих зібрань в живому форматі. Про це нагадала під час брифінгу 19 жовтня заступниця очільника МОЗ Ірина Микичак.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Українцям також нагадали, що варто ретельно і часто мити руки, дотримуватися дистанції у 1,5 м, носити маски усюди, де є більша кількість людей, ніж 2-3.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, лікування Covid-19: у МОЗ пояснили, що робити, якщо від пацієнтів вимагають гроші.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин у школах: чи повернуться діти до навчання в листопаді.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми".