Президент України Володимир Зеленський анонсував підвищення зарплат працівникам медичної сфери. Він вважає, що український лікар повинен отримувати не менше 20-25 тисяч гривень.

Про це глава держави заявив у вівторок, 20 жовтня, під час виступу у Верховній Раді.

"Згідно з планом Міністерства охорони здоров'я, мінімальна заробітна плата лікаря повинна бути 20-25 тисяч гривень. Медичної сестри — 15 тисяч гривень, іншого медперсоналу - до 10-12 тисяч гривень. Упевнений, що наступними повинні бути співробітники освіти і наші вчені", - заявив Зеленський.

Крім того, Зеленський з трибуни Ради назвав причину масової поїздки нардепів на Донбас. Під час послання про внутрішнє та зовнішнє становище президент заявив, що 120 "слуг народу" їдуть на схід, щоб дізнатися про реальну ситуацію на Донбасі.

За його словами, якщо раніше народні обранці їздили в Туреччину і Мальдіви, то зараз вони дізнаються про проблеми від місцевих жителів. Зеленський також заявив, що Донбасу потрібен окремий економічний статус з податковими та митними преференціями. Робота в цьому напрямку вже ведеться.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський терміново прибув до Ради: онлайн-трансляція звернення президента України

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"