У неділю, 25 жовтня, коли по всій країні будуть проходити місцеві вибори, Україна переходить на зимовий час. Переводити стрілки слід о 4:00.

У ніч з суботи на неділю, з 24 на 25 жовтня, стрілки годинника слід перевести на годину назад.

Згідно до постанови Кабміну №509 від 1996 року, Україна щороку переходить на літній час (в останню неділю березня о 03.00 стрілки годинника переводять на одну годину вперед) і на зимовий (в останню неділю жовтня о 04.00 стрілки переводять на годину назад).

Переведення годинників для багатьох виявляється стресом. Фахівці рекомендують протягом двох тижнів ретельно стежити за своїм раціоном і режимом сну, щоб біоритми скоріше адаптувалися до нових правил.

Як зменшити шкоду від переведення годинників?

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
  • Прогулянка. Сонячне світло в цей період є найважливішим.
  • Не плануйте. Дайте тілу звикнути до зміни біоритмів і відкладіть важливі справи на потім.
  • Харчування. Здорова їжа допоможе зменшити негативний вплив на організм.
  • Сон. Налагодьте свій режим, щоб спати не менше 7-8 годин.
  • Якщо ви після декількох днів після переведення годинників відчуваєте себе втомленими - зверніться до лікаря.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці переводять стрілки годинника на зимовий час в останню неділю жовтня. У 2020 році це відбудеться в ніч на неділю, 25 жовтня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україну можуть залишити у ″зимовому часі″ назавжди - з'явився документ про переведення годинників.

Також Знай.ua писав, з жовтня на водіїв чекає нова вимога, кому загрожують штрафи і покарання.