Гусовський – один з тих депутатів міської ради, хто відвоював у забудовників археологічні знахідки на Поштовій площі. Він пригадує:

«На жаль, ми стикалися з шаленим опором. Було зроблено все, що можливо і неможливо на той момент, адже ми діяли в опозиції. Тим не менш, вдалося принаймні зупинити будівництво чергового ТРЦ».

Марафон «Українське радіо. Місцеві» триває. Напередодні учасником був Сергій Гусовський Sergiy Gusovsky. Чимало запитань слухачів стосувались перспектив розвитку Поштової площі.

Geplaatst door Svetlana Mialyk op Vrijdag 16 oktober 2020

Далі справа вже за наступними депутатами, поки питання з артефактками не вирішене ніяк і ні ким, наголошує Гусовський:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

«Зараз там нічого не відбувається. І ті, хто несе відповідальність – купа департаментів КМДА – тихо сидять і вважають, що не мають нічого робити. А якесь чергове комунальне підприємство про це нібито має дбати. На мою думку, це питання того, які зміни внести в інвестиційний договір. Не виключено, що потрібно викупити права інвестора. Але зауважу, що в міста дуже сильна позиція, якщо вирішити все ж йти в суд. Суть у тому, що будівництво було оформлене як складова реорганізації дорожньої розв`язки: хотіли заощадити, але натомість самі собі створили халепу, бо не передбачали, що хтось серйозно візьметься розбиратись, що не так з будівництвом там ТРЦ».

Однак кандидат на посаду міського голови переконаний, що музей на Поштовій обов’язково з’явиться:

«Там знайшли не просто артефакти, а вулицю, якій тисяча років, – живу тканину історії часів хрещення Русі. Це була неймовірна знахідка, і добре, що вдалося зупинити цю шахрайську забудову. Було багато тих, кому не байдуже, я був безпосередньо до цього причетний з боку Київської міської ради. В нас була потужна команда, яка протягом не одного місяця відстоювала створення музея. Тому я переконаний, що у Поштової площі є як фантастичне минуле, так і потенційно дуже хороше майбутнє. Ми з командою «За майбутнє» в Київраді будемо продовжувати боротися, щоб створити там музей».