Київська прокуратура повідомила про підозру хірургу, що працює в одній з дитячих лікарень: йому інкримінують неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України).

Як встановили правоохоронці, у лютому 2020 року до відділення дитячої лікарні доставили 2-річного хлопчика з діагнозом "стороннє тіло стравоходу, шлунково-кишкова кровотеча під питанням".

Черговий лікар-хірург госпіталізував хлопчика в загальну хірургію для спостереження та обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра. Цим рішенням він порушив вимоги наказу щодо маршрутів госпіталізації: згідно з ними, дітей до трьох років з підозрою на стороннє тіло шлунково-кишкового тракту, мають відправляти до НДСЛ "Охматдит".

Минуло цілих 10 годин з моменту потрапляння дитини до лікарні, і тільки потім лікар призначив проведення огляду слизової оболонки стравоходу (ФГДС). Під час процедури у дитина виникла гостра серцева недостатність, в результаті малюк помер.

Експерт встановив, що між смертю хлопчика і дефектами медичної допомоги, яку йому надавали, є прямий зв’язок. Лікар не провів необхідні дослідження, що спричинило загиьель пацієнта. Прокуратура звернулася до Оболонського суду з клопотанням про відсторонення лікаря від посади. Досудове розслідування триває.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що юну українку спалює агресивний рак, мама в сльозах благає про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.uа", маленького українця спалює агресивний рак, Однокласники зважилися на благородний вчинок

Також, "Знай.uа" писав, що маленька принцеса залишилася без ніг після страшної аварії, батьки благають на всю Україну