В результаті тестового оглядуенергетики отримали дані про технічний стан 2 км ліній, розташованих у важкодоступній болотистій місцевостіБориспільського району, за 1,5 години замість 12 годин. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«ДТЕК з партнерами SHERP і DroneUA тестуваввсюдиходи-амфібії для ремонту мережі в складних умовах. Для нашої роботи критично важливо дістатися до лінійшвидко в момент аварії, особливо в важкодоступніймісцевості або зимову пору року. В таких умовах звичайнатехніка не справляється, а нам потрібно швидко повернутисвітло нашим клієнтам », - прокоментував генеральнийдиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі ВіталіяШайда

Під час тестового огляду на всюдиході ремонтна бригада компанії переміщалася між прольотами опор труднопроходимого болотистого ділянки і визначала стан електромережі. Одночасно дрони проводили верхової оглядлінії і в режимі реального часу за допомогою тепловізійногоконтролю визначали чи є перегріви, які можутьспровокувати аварійне відключення.

Відзначається, що компанія обслуговує 46 тис. Км електромережі в Київській області, вони забезпечуютьбільш 1 млн клієнтів світлом. Вся інфраструктура вимагаєрегулярного огляду і обслуговування, щоб попередитиможливі аварійні відключення.

«ДТЕК вивчає отриманий досвід під час пілотного проекту, щоб оцінити ефективність використання всюдиходів в роботі компанії в складних погодних умовах і болотистіймісцевості», - говориться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще