Стало відомо про те, що в Україні зовсім скоро може з'явитися Європейська вакцина від коронавірусу. Її зможуть випробувати на добровольцях.

Таким чином, повідомляється, що Україні найближчим часом можуть виділити близько чотирьох тисяч доз вакцини від коронавірусу.

На даний момент вона знаходиться на третій фазі випробувань. Її випробують на здорових українцях, як розповів директор Державного центру Міністерства охорони здоров'я Тетяна Думенко в прямому ефірі політичного ток-шоу «Право на владу».

Лабораторія, скріншот: YouTube
Лабораторія, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Ще на початку жовтня Україні прийшла заявка від виробника вакцини від коронавірусної інфекції. Якщо вона раптом виявиться безпечною, і це буде офіційно доведено, тоді дози відправлять в Україну.

"Вакцини-це найдешевший і ефективний метод подолання будь-якої епідемії. Бо вже сьогодні 25 інфекцій світу, крім COVID-19, долається шляхом проведення щеплень. Сьогодні очікувати вакцини з доведеною ефективністю, які пройшли стандартних три фази - раніше 2021 року не доводиться", - зазначила вона.

На даний момент вакцини розробляють як в Європі, так і в США і Китаї. Вони вона на фінальній стадії випробувань.

При цьому, випробовувати вакцину потрібно саме на здорових пацієнтах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Facebook хоче прогнати зі своєї платформи супротивників вакцинації проти Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, ВООЗ назвала тих, кому доведеться чекати вакцину проти covid-19 до 2022 року.

Також Знай. ua писав, що коли чекати вакцину від коронавірусу: директор експертного центру МОЗ Тетяна Думенко дала невтішну відповідь.