Коронавірус наносить велику шкоду організму людини - втрачається смак і нюх, можуть навіть пошкоджуватися органи. Британські лікарі дізналися про ще одну проблему - раптова і постійна втрата слуху.

Як пише The Guardian, 45-річний пацієнт з астмою потрапив до реанімації з позитивним тестом на коронавірус. Лікувався, зокрема, внутрішньовенними стероїдами і Ремдисивіром. Минув тиждень після виписки і у чоловіка почало дзвеніти у вухах, а згодом - ліве вухо перестало чути.

Експерти зазначають, що призначені ліки нібито не могли привести до таких наслідків, але сам хворий раніше не мав жодних проблем зі слухом, занадто багато збігів. Дослідження, що првели згодом, показали, що в пацієнта спостерігалося сенсоневральне зниження слуху в лівому вусі.

Доктор Стефанія Кумпа припускає, що SARS-CoV-2 “потрапляє в клітини внутрішнього вуха і викликає їхню загибель або змушує організм виділяти цитокіни, які можуть бути токсичними для внутрішнього вуха”. Схожий випадок втрати слуху у пацієнта з коронавірусом - перший на території Британії. Водночас чимало подібних випадків трапляється в інших країнах.

Нагадаємо, раніше Криворіжанка підхопила коронавірус і показала всю правду землякам: "не витримую і молюся"

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» у Харкові лікар переповненої інфекціонки приголомшив зізнанням: "Такої біди ще не бачив"

Також «Знай.uа " писав, що У Львові переповнені реанімації хворими на коронавірус пацієнтами: "Всі - дуже важкі"