Американка Вікторія Арлен була звичайною дитиною, однією з трійнят, доки раптом в 11 років не впала в кому після перенесеного грипу та пневмонії. Це змінило все її життя.

Лише за два тижні хвороби дівчинку паралізувало нижче пояса, ноги перестали її слухатися. Лікарі діагностували сильне запалення головного і спинного мозку.

Допомогти їй ніхто не міг. Поступово дитину повністю паралізувало, і вона впала в кому.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дівчинка на 4 роки опинилася полонянкою власного тіла.

Лікарі говорили сім’ї, що вона знаходиться у вегетативному стані і вже не повернеться до нормального життя. Її доводилося годувати через трубку.

Як виявилося, дочка чула батьків, які приходили до неї в лікарню.

Після двох років у комі дівчина прокинулася, проте не могла подати батькам знаку, що чує їх. Проте батьки вірили, що Вікторія одужає, і переобладнали одну з кімнат в будинку під лікарняну палату для дочки. Брати розповідали сестрі, що відбувалося за межами її кімнати.

У 2010 році Вікторія отямилася і змогла реагувати на оточення, їсти і говорити. Однак вона все ще не могла ворушити ногами.

Повернутися до школи дівчинка не змогла – однокласники сміялися з неї через інвалідний візок.

Брати допомогли дівчині спробувати плавання в басейні – і в неї все вийшло, незважаючи на паралізовані ноги.

Влітку 2012 року, в 17 років, Вікторія стала членом збірної США з Паралімпійських ігор. Вона завоювала три срібних медалей і одну золоту в вільному стилі на дистанції 100 метрів. Їй вдалося встановити новий світовий рекорд.

У 2013 році дівчина поставила перед собою мету – стати на ноги. 11 листопада 2015 року вона зробила свої перші кроки завдяки програмі реабілітації.

3 березня 2016 року вона повністю позбулася милиць і пішла самостійно.

«Минуло вже 10 років з тих пір, як я можу дивитися людям в очі замість того, щоб весь день бачити тільки їх попи», - каже тепер дівчина.

Нагадаємо, що юну українку спалює агресивний рак, мама в сльозах благає про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.uа", маленького українця спалює агресивний рак, Однокласники зважилися на благородний вчинок

Також, "Знай.uа" писав, що маленька принцеса залишилася без ніг після страшної аварії, батьки благають на всю Україну