За останній місяць в Україні подешевшали майже всі види м’яса, особливо це стосується курятини і свинини. Виросла в ціні лише яловичина.

Про це говориться у звіті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Станом на 9 жовтня вартість яловичини складала 99,66 гривень за кілограм - це на 13% більше, ніж в аналогічний період 2019 року, і на 1% більше, ніж у вересні 2020-го.

У той же час курка коштує в середньому 46,05 грн, і це на 9% менше, ніж торік, і на 3% менше, ніж минулого місяця. Що стосується свинини, то за рік цей вид м’яса подорожчав на 3%., але якщо порівнювати з вереснем - ціна впала до 84, 84 грн за кілограм - мінус 3%. Окрім того, за останній місяць в ціні виросли яйця (на 11%) і молоко (на 2%).

Попри те, що за попередніми даними, "коронакриза" нанесла слабший удар економіці, ніж очікувалося, в Україні люди все ж відчули рецесію. Одним з найбільш негативних показників став рівень безробіття — так, у другому кварталі 2020 року він зріс майже на 10 відсотків.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що підвищення мінімальної зарплати заплановане на осінні вибори, спричин