У середу, 14 жовтня, в Україні відзначають державне свято - День українського козацтва та День захисника України. Це офіційний вихідний, на який у Києві проходитимуть одразу кілька заходів.

День захисника України в Музеї історії

14 жовтня Музей історії підготував особливу програму: фініш велопробігу, екскурсія про сучасну російсько-українську війну та в'язнів Кремля, екскурсія про драму України під час Другої світової війни та презентація видання "Народний герой України".

День захисника в Протасовому Яру

На перетині вулиць Божкова Яру та Нечуя-Левицького місцева громада влаштовує святкування. Тут відкриють пам'ятний знак загиблим захисникам України та новий флагшток.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Свято хризантем на Співочому полі

На "Співочому полі" 14 жовтня поєднують квіти та солодощі. Відвідувачів чекає ціла Фабрика солодощів, Долина льодяників, зефірна фортеця, пряниковий будинок, містечко пекарів і багато іншого. Гостей святкової виставки просять надягати маски, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

Незабутня екскурсія по Києву

Крім Дня захисника, в Україні сьогодні відзначають Покрову, в цей день наші предки ворожили на майбутнє весілля і сімейне життя. На екскурсії по українській столиці можна буде дізнатися, як відзначати це свято, що робити, щоб шлюб виявився щасливим, де загадати бажання і як знайти храм з чудотворними іконами. Крім того, на екскурсії розкажуть, як Покрова пов'язана з магією і чому ритуали в цей день - не гріх.

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"