Стало відомо про те, що Києві терористів вирахували завдяки системі відеоконтролю «Безпечне місто».

Таким чином, повідомляється, що українська спецслужба і поліція під процесуальним управлінням Київської міської прокуратури вирахували цілу серію вибухів і мінувань, які потрясли столицю цього літа.

Зловмисники підірвали саморобні вибухові пристрої поруч з входом в метро "Шулявська", а також в житловому будинку.

Про це заявила прес-офіцер ГУ СБУ Ольга чоловік у програмі «Право на владу».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Найцинічніший випадок трапився наприкінці липня на столичному Подолі. Організатори підключили вибухівку до газового балона, і тим самим намагалися підірвати цілий будинок, наповнений мешканцями.

Перед вибухом Анонім надіслав записку з кодом, де вимагав перевести на електронний гаманець 50 біткоіни.

В СБУ кажуть, що станом на сьогоднішній день, зловмисники перебувають під вартою, і очікують судового вироку.

Це серйозний злочин, за який їм загрожує 12 років позбавлення волі.

Як виявилося, затримані мінери - це два пенсіонери з Київської області, які займаються бджільництвом. Правда, один з них вже відбував покарання за зберігання і виготовлення вибухівка.

Обчислити їх вдалося завдяки спеціальній системі»Безпечне місто". Їх помітили в магазині, де вони купували телефони та картку для зв'язку. Всього зафіксували 15 місць, де вони залишили свої сліди.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Луцький терорист" Кривош намагався викрасти онука мільйонера - у поліції повідомили резонансні деталі