Нещодавно на території Софії Київської провели археологічні розкопки, під час яких фахівці виявили давнє поховання і жіночу шпильку для волосся у формі палиці, якою користувалися пастухи.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише Ігор Полуектов. За його словами, дивовижна знахідка пролежала в землі з 5-4 століття до нашої ери, і це означає, що вона тут задовго до закладення фундаменту Софії. Раніше на цій території було давнє поселення.

Дослідити ділянку археологів змусив загадковий провал в землі, який з'явився сам по собі. На глибині двох метрів фахівці знайшли поховання, від якого залишилися лише нижні кінцівки, верхня частина потрапила в провал. Її планують витягти на наступному етапі розкопок.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З усіх знахідок, зроблених на території заповідника "Софія Київська" ця - найдавніша. До цього дня вважалося, що храм побудували на порожній території.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, єгипетська мумія птаха виявилася людським немовлям з вовчою пащею

Як повідомляв портал Знай.ua, єгипетська мумія розкрила вченим секрети стародавньої медицини

Також Знай.ua писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття