У неділю, 25 жовтня, коли по всій країні будуть проходити місцеві вибори, Україна переходить на зимовий час. Переводити стрілки слід о 4:00.

У ніч з суботи на неділю, з 24 на 25 жовтня, стрілки годинника слід перевести на годину назад.

Згідно до постанови Кабміну №509 від 1996 року, Україна щороку переходить на літній час (в останню неділю березня о 03.00 стрілки годинника переводять на одну годину вперед) і на зимовий (в останню неділю жовтня о 04.00 стрілки переводять на годину назад).

Переведення годинників для багатьох виявляється стресом. Фахівці рекомендують протягом двох тижнів ретельно стежити за своїм раціоном і режимом сну, щоб біоритми скоріше адаптувалися до нових правил.

Нагадаємо, в жовтні українці отримають ще один вихідний день, "бонусний" вихідний серед тижня - День захисника Україна 14 жовтня. Дана дата відноситься до ще двох великих свят: День українського козацтва і Покрови Пресвятої Богородиці. І ще, у вівторок, 13 жовтня, передсвятковий робочий день буде скорочено на одну годину.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Швидше за все дітей відправлять на відпочинок на кілька днів раніше - в четвер, 22 жовтня, тому канікули стануть довшими. Таке рішення анонсував виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет. За словами чиновника, у зв'язку з проведенням виборів і розміщенням дільниць і комісій у приміщеннях шкіл, освітні департаменти в регіонах попросили "синхронізувати дати канікул з голосуванням".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, переводимо годинник на зимовий час: українцям нагадали, коли взяти в руки будильники.

Як повідомляв Знай.uа, на Закарпатті ведмедів готують до зимової сплячки - клопоту більше, ніж з дітьми.

Знай.uа писав, вибори, карантинний заклик, відмова від грошей і багато іншого: які зміни чекають на українців з 1 жовтня.