Немає жодних передумов вважати, що епідемія коронавірусу в Україні піде на спад. Все більше людей будуть заражатися, і до кінця місяця ситуація помітно посилиться.

Таку думку озвучила Тетяна Мостепан - головний лікар лікарні №4 Києва, передає "Обозреватель". Так, за її словами, всьому виною байдуже ставлення до правил карантину.

"Якщо порівняти офіційні цифри, які дає офіційна сторінка МОЗ, взяти цих 4,5 тисячі на добу, взяти до уваги, що всі вони мають контактних осіб, інкубаційний період близько 2 тижнів, це означає, що цифри і надалі будуть збільшуватися щодня", - пояснила Тетяна.

Для порівняння лікар взяла епідемію кору, зупинити яку змогла тільки вакцина. Але оскільки на сьогоднішній день ліків проти коронавірусу не існує, а карантину не дотримуються, зупинити масове зараження просто неможливо.

"Єдине, що може допомогти - це роз'єднання контактів, тобто, грубо кажучи, той же карантин",- підкреслила Тетяна і підкреслила, що головна небезпека вірусу - це здатність передаватися повітряно-крапельним шляхом. За такої умови дотримуватися санітарних вимог потрібно беззаперечно, але саме цим і нехтують українці.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.