Захід розпочнеться о 14:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку та пройде маршрутом: Володимирська – бульвар Шевченка – Хрещатик – Майдан Незалежності – Алея Героїв Небесної Сотні – Інститутська – Банкова.

Як зазначають організатори заходу у Фейсбуці, на Майдані Незалежності учасники маршу хвилиною мовчання вшанують пам'ять загиблих героїв під час Революції гідності, російсько-української війни та всіх українців, які загинули за Батьківщину.

14 жовтня - День захисника України. Та замість того, щоб святкувати, ми знову маємо виходити на акцію протесту. Проти п'...

Geplaatst door Максим Жорін op Maandag 5 oktober 2020

Керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін на своїй сторінці у Фейсбуці зауважив, що, окрім вшанування захисників України, учасники маршу висловлять протест проти п'ятої колони в Україні – колаборантів та «проросійських покидьків, які тягнуть країну в прірву».

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За його словами, п’ята колона має конкретні обличчя – ОПЗЖ, які «впроваджують кремлівську політику в Україні», Портнов з помічниками, «які готують реванш колишніх регіоналів-втікачів», генпрокурор Венедіктова, «на замовлення якої фабрикують справи проти патріотів», «Кива та інші собачки, які за російські гроші наймають дегенератів-тітушок та готують провокації на мирній території».

«14 жовтня, у наше свято, ми виходимо на «Марш УПА 2020», аби показати: українці обрали свій шлях – незалежної, суверенної, сильної та самостійної держави. Всі, хто стоять на цьому шляху – наші вороги», – наголосив Жорін.

На Банковій учасники заходу висловлять вимоги до влади, основна з яких – заклик до президента України внести до ВР та забезпечити якнайшвидше ухвалення законопроекту «Про захист української державності від колабораціонізму». Крім того, ініціатори маршу переконані в необхідності позбавити ліцензії проросійські канали 112, NewsOne, ZIK, Наш, Інтер та Київ Live. Також серед вимог до влади – зняття обмеження з українських військовослужбовців щодо відкриття вогню у відповідь на обстріли ворога.