Через старіння нації і несприятливі демографічні тенденції в цілому Україна може потрапити в ситуацію, коли пенсії не буде з чого платити. "Приваблива" перспектива може стати реальністю вже через 15 років.

Такою заявою прем'єр-міністр України Денис Шмигаль потішив студентів, яким читав лекцію у Львівському політехнічному інституті. Глава Уряду зазначив, якщо тенденції не зміняться, то зовсім скоро пенсіонерів стане більше, а працездатного населення - менше.

"Співвідношення буде один до двох. Доведеться податки в два рази підвищувати, щоб компанії і ви могли утримувати нас, пенсіонерів, на нинішньому рівні. Звичайно, підвищення (податків - ред.) в два рази або ще більше неможливе. Тобто ми не зможемо платити пенсії майбутнім пенсіонерам років через 15. Це звичайна математика, економічна демографія", - заявив прем'єр.

Шмигаль зазначив, що за таких умов в Україні має з'явиться накопичувальна система пенсій.

"Кожен з нас повинен подбати про свою пенсію з молодого віку. Ми будемо створювати накопичувальну пенсійну систему вже з наступного року. Тобто кожен з вас зможе збирати собі пенсію, матиме якусь невелику соціальну пенсію від держави і мати свої гроші, які ви собі створите", - пояснив глава уряду.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно була названий зарплата мера Києва Віталія Кличка.

А пересічним українцям прем'єр-міністр Шмигаль пообіцявши істотне зростання зарплат.

Також Знай.uа писав, що члени уряду продовжують боротьбу за свої позамежні зарплати.