Вже найближчим часом в Україні помітно подорожчає ціна на найпопулярніший продукт - хліб. Невтішну новину оголосив віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко, передає Іnterfax.

Серед причин - подорожчання всіх компонентів, що формують хлібну собівартість. З початку 2020 року пшениця подорожчала на 40% через поганий урожай. Це означає, що обов'язково подорожчає борошно, а це - половина собівартості хліба.

Крім пшениці, подорожчала і соняшникова олія, майже на третину зросла вартість цукру. І навіть це не все. З початку 2020 року на 20% подорожчали енергоносії, послуги логістів і навіть упаковка.

"Пекарський бізнес не здатен вплинути на формування цін на пшеницю, логістику, енергоносії, які безпосередньо впливають на собівартість хліба"— - зазначає Дученко.

Тим часом в українській столиці у відомій українській мережі супермаркетів "Сільпо" покупці натрапили на дуже огидну картину — брудний хліб на чистих полицях. Покупці скаржаться, що невідомі люди вирішили таким чином приховати "темні справи".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, жінка принесла з АТБ в макаронах неочікуване "м'ясо": сушена миша впала в окріп.

Як повідомляв Знай.uа, криворіжанка купила макарони з "мумією" миші, крики чули всі сусіди.

Знай.uа писав, хмельничанка купила рибу і обімліла: глисти замість ікри.