В Україні 1 жовтня виходять з обігу 25-копійчані монети і паперові гривні старого зразка. Обміняти їх можна в банку, але експерти радять гарненько оглянути їх. Так, нумізмат Микола Подільський радить придивитися до монет 1992 року. Якщо герб на ній не опуклий, а вдавлений, вам крупно пощастило: це так званий "англійський чекан". Такі монети коштують близько 100 доларів.

На спеціалізованих сайтах ціна залежатиме від стану монети: чим менше слідів експлуатації, тим вона дорожче. Найціннішими вважаються монети 1992 і 1995 років. Останні випустили невеликим тиражем на Луганському патронному заводі.

З'ясувати, наскільки монета рідкісна і скільки за неї можуть заплатити, можна за допомогою каталогу Асоціації нумізматів і колекціонерів України. Він безкоштовний і містить інформацію про українські монети всіх років випусків і номіналів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Почастішали скарги на обслуговування клієнтів державного Приватбанку. Люди частіше відзначали різного роду обмежувальні дії з боку найбільшого банку країни. У тому числі Українка поскаржилася, що не змогла поміняти монети в 25 копійок, які вийшли з обігу в Україні. І консультанти ніяк не допомогли їй у вирішенні даного питання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, клієнти ПриватБанку не можуть забрати власну валюту з відділення.

Як повідомляв Знай. ua, українці зловили ПриватБанк на жорсткому обмані, будьте обережні.

Також Знай. ua писав, що гроші "розчинилися в повітрі" і Приват відмовляється, відповідь банку вражає.