Депутати від "Слуги народу" запропонували узаконити виробництво самогону для власних потреб. Тобто, якщо напій не на продаж, людина звільняється від адміністративної відповідальності. Крім того, нардепи запропонували узаконити самогонні апарати, з тим же застереженням. Автори ініціативи вважають, що українці мають "природне право" виготовляти самогон.

Відповідний законопроект № 4153 зареєстрували у Верховній Раді.

"Якщо людина виключно для власного споживання виробляє з продуктів своєї праці міцні алкогольні напої, це її природне право, яке не може бути обмежене державою", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

В даний момент в адміністративному кодексі говориться, що за самогоноваріння і виготовлення самогонних апаратів без мети їх продажу передбачений штраф у розмірі від 51 до 170 гривень.

Додатковим аргументом стала неефективність покарання, яке зараз становить 170 гривень штрафу, навіть близько не покривав витрати на створення справи, розслідування і розгляду в суді. У 2018 році розглядали лише 197 справ про адміністративні порушення, за даними Державної судової адміністрації. На 80 громадян було накладено адмінстягнення.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Закарпатті соратнику Зеленського засунули " в рот" те, що не можна.

Як повідомляв "Знай.ua", українських школярів офіційно переводять на "12-ти річку": батьки не можуть підібрати слів.

Знай.ua писав, Facebook почне банити за фейкові новини під час виборів.