Чи готові кияни врятувати від необдуманого кроку потенційного самогубця? З метою з’ясувати це журналісти програми «Джедаі» провели соціальний експеримент у столиці.

За статистикою, у листопаді люди найчастіше скоюють самогубства через загострення різних психічних відхилень та депресій.

Журналістка проекту вдала, що збирається скоїти самовбивство, та перевірила, як на це реагуватимуть перехожі. Вона під керівництвом досвідчених альпіністів та зі страховкою стала на перила мосту закоханих у Києві.

Вже через декілька хвилин навколо дівчини зібрався натовп – перехожі трималися на відстані, але намагалися говорити з дівчиною та вмовляли не робити найстрашнішого.

Ще через декілька хвилин двоє чоловіків схопили журналістку та міцно тримали, щоб вона не стрибнула.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Одразу після цього підбігли поліцейські, які зафіксували псевдо-самогубцю, щоб вона не могла поворушитися.

Навіть після того, як дівчина зізналася, що це лише експеримент, її не відпустили, поки не пересадили через перила на міст.

За словами психологів, важливо не вмовляти людину не коїти самогубство, а спробувати відволікти її розмовами на сторонні теми. В цей час важливо викликати рятувальників та по можливості зафіксувати людину, щоб вона не впала випадково.

Нагадаємо, Знай писав, що у Хмельницькому вже 5 років судді не можуть оголосити вироку парочці сатаністів, яка стала відомою на всю країну ще у 2015. Вбивцею виявився коханець загиблої, а його спільницею нова коханка. 5 років суд не може винести вирок, а обвинувачені відмовляються від своїх свідчень.

Також Знай повідомляв, що у столичній лікарні за дві доби двоє людей покінчили життя самогубством. Відомо, що пацієнти вистрибнули з одного і того ж вікна другого поверху.

Нещодавно Знай передавав, що у Львівській лікарні помер другий безхатько, покалічений двома підлітками.