Пацієнти з COVID-19 та підозрою на нього мають право на низку безкоштовних послуг у стаціонарних медичних закладах. Зокрема, мова йде про аналізи та діагностику.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я у Facebook.

Тож, за програмою медгарантій, пацієнт з коронавірусом або підозрою на нього має право на:

1) допомогу лікаря, з яким підписано декларацію. Саме до нього насамперед потрібно звертатися при симптомах захворювання, зокрема при кашлі, лихоманці, задишці, ускладненому диханні.

За необхідності лікар направить до вас мобільну бригаду, щоб взяти зразки для тестування на COVID-19.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

2) безпосередньо послуги мобільної бригади. В НСЗУ наголосили, що у разі підозри на COVID-19 ви не маєте самостійно йти до лабораторії для здачі аналізу, мобільна бригада зобов’язана приїхати.

3) допомогу бригади “швидкої”. Якщо ваш стан критичний (важко дихати, висока температура), телефонуйте у “швидку” за номером 103. Бригада оцінить стан вашого здоров’я та за необхідності відвезе до лікарні.

4) допомогу на стаціонарі у медзакладі. В разі госпіталізації ви маєте отримати наступний безкоштовний пакет послуг: тестування на COVID-19, лабораторні та інструментальні дослідження, киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до ШВЛ або ЕКМО за необхідності, медикаментозна терапія та знеболення за потреби, консультації фахівців інших спеціальностей.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.