У серпні середня номінальна зарплатня у Київській області становила 11 803 гривні. Якщо порівнювати із минулорічним періодом, виплати виросли на 7,3%, але в порівнянні з липнем 2020 року - впали на 1,4%. Тобто індекс реальної серпневої зарплатні становив 99%.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Головне управління статистики у Київській області.

Варто зазначити, що у номінальну зарплатню входять посадові оклади, доплати, премії, надбавки, позаурочні, а також обов’язкові відрахування: військовий збір і податок на доходи фізичних осіб. Реальна ж зарплатня - це індекс номінальної, поділений на індекс споживчих цін, причому без урахування військового збору и податку на доходи фізичних осіб.

У той же час середня зарплата штатних працівників у Києві в липні склала 17 053 гривні. У порівнянні з червнем вона піднялася на 4%, але якщо порівнювати з минулим роком, то зростання не вражає: всього 4%. Про це повідомляє Головне управління служби статистики в Києві. Відзначається, що в деяких сферах зарплата перевищила середній показник в 1,5 - 1,7 рази.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомляли, пенсія по-новому: українцям можуть скоротити виплати і "впаяти" штраф.

Як повідомляв Знай.uа, українцям можуть дозволити виходити на пенсію раніше: кого запишуть у щасливчики.

Знай.uа писав, в Україні з 1 липня збільшать пенсії та соцвиплати-хто потрапив до числа щасливчиків.