У Київському зоопарку ветеринари провели унікальну операцію. Ввівши анастезію за допомогою духової рушниці, вони провели повний огляд для ведмедів Чіпа і Дейла - дітей бурих ведмедів на ім'я Потап і Настя.

Поки клишоногі спали, їм зробили УЗД внутрішніх органів, оглянули зуби, взяли кров на аналіз, виміряли зріст і вагу - все це необхідно встигнути до того, як ведмеді підуть у сплячку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Зізнаюся, що перебувати в одній клітці, нехай і зі сплячими дикими тваринами, страшнувато. Ветеринари регулярно перевіряли, як проходить сон ведмедиків: мацали їх пульс, чіпали язики і оглядаючи очі. Одна з учасниць медогляду кілька разів суворо повторила, щоб ніхто не стояв на виході з вольєра. Це єдиний шлях до порятунку, якщо ведмідь раптом несподівано прокинеться. Довелося відійти в сторону і розпитати, для чого все це робиться", - розповіла журналістка "Сьогодні".

Лікарі пояснили, що такі події плануються заздалегідь, щоб все точно було під контролем.

"За 24 години до процедури ведмедя перестають годувати. Потім вводять препарати щоб тварина спокійно проспала всі процедури. Якщо робити все компетентно, ризики мінімальні. Після того, як лікарі завершать роботу, ведмедика укладають на підстилку, виводять з наркозу і залишають відпочивати під наглядом чергового кіпера і лікаря. Ніяких змін в раціоні або прогулянках не відбудеться. Як тільки прокинуться і захочуть їсти або гуляти – будь ласка", - пояснила співробітниця зоопарку.

Нагадаємо, що під Львовом оселилися ведмеді, визволені із " зоопарку смерті"

Як повідомляв портал Знай.ua, у Запоріжжі псих із сірниками спалив десятки собачих будок

Також, Знай.ua писав, що центр Тернополя окупувала лисиця.