У Києві мешкає родина Бачишевих - переселенців з Донбасу, яка бореться за життя важкохворого малюка. Про це повідомляє «Громадське».

У Дані - міопатія Дюшена. Це генетична хвороба, при якій м'язи з часом перестають працювати: спочатку м'язи ніг, потім тулуб, руки, шия, легені, і в кінці серце. Лікування від неї немає. Будь-якої миті дитина може задихнутися через відмову легенів.

«Важко прийняти, що твоя дитина піде. Знати, що ти постійно у боротьбі, і знати, що ти програєш. Але я не здамся», — ділиться болем матір хлопчика.

У Київській області відсутні виїзні паліативні дитячі бригади, які б допомагали невиліковним дітям. При цьому лікарям зі столиці заборонено їздити до пацієнтів з області.

Заради того, щоб допомогти Дані, лікар бригади з Києва Ігор Трофімов зареєстрував дитину в своїй столичній квартирі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Бригада для Дані

«Важко прийняти, що твоя дитина піде. Знати, що ти постійно у боротьбі, і знати, що ти програєш. Але я не здамся» — родина переселенців Бачишевих виховує важкохворого сина Даню. У Київській області немає жодної виїзної паліативної дитячої бригади, яка б допомагала невиліковним дітям. Лікарям з Києва забороняють їздити до пацієнтів з області. Щоб допомогти Дані лікар бригади з Києва Ігор Трофімов, зареєстрував хлопця у своїй столичній квартирі

Geplaatst door hromadske.ua op Maandag 28 september 2020

«Цій родині могли б виділити якесь соціальне житло в Києві чи іншому місті, де є доступ до медичної допомоги. Адже в них немає житла, живуть в друзів, це не може бути вічно так. Думаю, такій сім’ї потрібно надавати житло, а не депутатам безкоштовні квартири!», - обурюються кияни.

«Друзі, не зрозумійте мене неправильно, от чому, на прикладі літака, який впав під Чугуєвом, влада каже - дасть допомогу сім’ям загиблих хлопців, а таким діткам і іншим людям не може допомогти?», - додають українці.

Нагадаємо, Знай писав, що на Кіровоградщині малюк помер при пологах через медичної недбалості.

Знай повідомляв, що журналістка перевірила дитячий санаторій і прийшла в жах.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі люди рятують дитину з дитбудинку.