У парку міста Буча, що під Києвом, з'явилися незвичайні новосели-лисиці. Вони бавлять жителів навколишніх районів, проте зоозахисники запевняють, що тварин необхідно відловити. Про це повідомляють у сюжеті ТСН.

За словами місцевих жителів, все почалося з того, що в парк приблудилася вагітна лисиця. Через кілька місяців її дитинчата підросли і почали досліджувати парк, як свою територію.

Лисяча сім'я зовсім не боїться людей, з радістю приймаючи частування від відвідувачів парку. Крім того, лисенята шукають їжу в урнах і сміттєвих баках, із задоволенням їдять морозиво.

Однак ветеринари стурбовані-лисиці нерідко є переносниками небезпечних для людини захворювань, в тому числі і сказу. У зв'язку з цим у парку організували операцію з вилову тварин.

Протягом двох тижнів місцева зоозахисниця Ірина ловила тварин-одного з лисенят Вона зловила, підлікувала і відправила на нове місце проживання – в заповідник. Ще двоє лисенят розгулюють на волі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Біологи кажуть, що лисиці були змушені перебратися ближче до людей – ліси, де вони раніше жили, активно вирубують.

Нагадаємо, що під Львовом оселилися ведмеді, визволені із " зоопарку смерті"

Як повідомляв портал "Знай.иа", у Запоріжжі псих із сірниками спалив десятки собачих будок

Також, "Знай.иа" писав, що центр Тернополя окупувала лисиця