У 2021 році в Україні планують почати практику накопичувальних пенсій, аби згодом можно було отримувати відразу дві виплати.

На сайті Кабінету міністрів повідомляється, що наразі громадяни України сплачують 22% ЄСВ і 18% ПДФО. Уряд пропонує відняти по 2 відсотки з кожної виплати і направляти їх на накопичувальний рахунок.

За підрахунками глави уряду Дениса Шмигаля, таким чином можна буде зібрати до 1 млн гривень. Разом з тим експерти підкреслюють, що про точні розрахнуки тут не йдеться, оскільки майже все залежить від рівня інфляції в країні.

Міністр соцполітики Марина Лазебна відзначила, що “якщо в державі нічого не зміниться, і буде тільки солідарний рівень пенсійного забезпечення, то навіть з великою офіційною зарплатою, виплатою внесків і придбанням стажу, пенсія буде 20-30% від зарплати”.

Нагадаємо, Україна влізла у рекордні борги через карантин. Дефіцит держбюджету зріс утричі, а кількість нових кредитів доведеться збільшити в три з половиною рази. В результаті Україна досягла рекордного дефіциту бюджету за п'ять років. Як повідомляє Dilovyi.info, бюджет 2020-го майже на чверть складається з позичених грошей. Але найголовніше, не всі борги нам уже дали, але всі вони вже розписані. Ще у квітні план надходжень скоротили, але навіть оновлені цифри виконати не вдається. Наприклад, за січень-липень 2020 року бюджет виконали всього на 92,2% (мінус 47,8 млрд грн).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, пенсія по-новому: українцям можуть скоротити виплати і "впаяти" штраф.

Як повідомляв Знай.uа, українцям можуть дозволити виходити на пенсію раніше: кого запишуть у щасливчики.

Знай.uа писав, в Україні з 1 липня збільшать пенсії та соцвиплати-хто потрапив до числа щасливчиків.