Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя вшанував пам'ять жертв Голокосту у Бабиному Яру і долучився до Маршу пам‘яті.

«Пройшли шлях, яким німці вели на розстріл у Бабин Яр. Моє дитинство пройшло у Києві на вулиці Петропавлівській. Там, на розі з Кирилівською, років з 10 тому, встановили пам’ятник. Маленький хлопчик читає об’яву: «Всім жидам міста Києва...». Коли був малим, цього пам‘ятника ще не було», - написав музикант, додавши, що в дитинстві часто гуляв Бабиним Яром.

Правду про те, що там відбувалося, дізнався згодом від матері.

«Десятки тисяч убитих євреїв, українців, ромів... Лише за два дні 29-30 вересня німці у Бабиному Яру розстріляли більше 30 тисяч євреїв. Конвеєр смерті був запущений Гітлером 1941 року… Моє дитяче потрясіння доповнилося новою глибиною уже у підлітковому віці, коли потрапив до «Освенциму». Це важко описати словами, туди просто треба їхати і дивитися. Щоб пам‘ятати і багато-багато думати. Про людську природу, про сенс буття, про призначення кожної душі і цілих народів на цій землі. Про помилки і перемоги, про життя і смерть, про причини появи і становлення двох тиранів на мапі Європи, врешті-решт», - додав Тополя, зазначивши, що трагедія Голокосту стала стимулом для об’єднання єврейського народу і утворення нової держави – Ізраїлю.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

«Ми, українці, на шостому році війни чи засвоїмо? Додам, що злочини і терор у Києві вчиняли й не менш потворні червоні радянські душогуби… І совєтські концтабори у поводженні із людиною нічим не відрізнялися від фашистських. А сьогодні два фантома радянського союзу, кар’єристи, мовчазні спільники репресій і страт впритул не помічають російських військових та скоєних ними злочинів на сході країни. Це аморально. Це заслуговує на зневагу і забуття», - наголосив співак.

Нагадаємо, що Українська пенсіонерка поділилася болючими спогадами про Сибір і повстанців

Як повідомляв портал "Знай.uа", Дніпрянка з великим серцем доглядає за могилами, на які наплювали навіть родичі

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом знайшли братську могилу безвісти зниклих солдатів Другої світової