Представники Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили добру новину: готовий новий експрес-тест на COVID-19 - він дає результат за лічені хвилини і коштує не більше п'яти доларів (близько 140 гривень).

Про це йдеться на офіційному сайті ВООЗ. Так, зазначається, що це може стати наступним кроком у боротьбі з епідемією, допомагаючи якісніше відстежувати динаміку захворюваності. Особливо це стосується бідних країн, де не вистачає лабораторій і медичного персоналу.

Голова організації Тедрос Аданом Гебреісус зазначив, що "новий, компактний і простий у використанні тест дозволить отримувати результати за 15-30 хвилин, замість декількох годин або днів".

Договір з виробниками передбачає поставку 120 мільйонів тестів протягом півроку.

В Україні коронавірусна інфекція вражає не тільки дорослих, а й дітей. Тільки в Києві захворіло понад 20 тисяч осіб, причому 1 592 з них діти. Кількість хворих дітей збільшилася з початком навчального року. Зокрема, за останні чотири тижні хворобу підчепили 674 дитини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.